Buffémenyer

Catering till alla typer av event – bröllop, student, företagsevenemang etc

 

 

Vi har lång erfarenhet av att arrangera olika typer av evenemang där maten gärna sätts i centrum. Alltifrån det mindre evenemanget hemma hos dig till det stora företagsevenemanget med flera hundra deltagare. Vi erbjuder olika typer av bufféer med varierande teman för att tillgodose olika smaker. Nedan finner du ett antal förslag men givetvis skräddarsyr vi även buffémenyer helt utifrån din smak där buffén kan omfatta alltifrån en ”huvudrätt” till en hel ”3-rätters meny”.

Beställning

För beställning och ytterligare information, kontakta oss via vårt kontaktformulär >>

Bohuslän möter Asien

En buffé dukas fram med smaker från den bohuslänska kusten som vi kryddar och twistar till med smaker från Asien

  • Säsongens sallad med rimmad torsk samt chili- & korianderdressing
  • Glasnudelsallad med paksoi & rostad sesamkräm
  • Sotad lax med vasabidressing & gurksallad
  • Dill & färnkålsmarinerade blåmusslor
  • Färska räkor med citronaioli
  • Jordärtskockspuré med kallrökt lax
  • Kimchi på rödkål och rättika
  • Avokado & tomatsallad med krabba och dilldressing
  • Nybakt surdegsbröd med lime & chilifärsost

Klassiker från havet

En buffé dukas fram med inspiration från våra sjöar och hav.

  • Melkerssons kavring
  • Hembakt knäcke
  • Vispat timjansmör
  • Örtfylld rödingrulle
  • Vin – & färnlålskokta blåmussor
  • Sallad på smögenräkor & sparris
  • Rimmad torsk med sallad på gulbeta & persilja
  • Sallad på sockerärtor, dillkokt potatis & säsongens lök
  • Brännvinsill med hackat ekoägg

Klassiker från skogen

En buffé dukas fram med inspiration från skog och våra svenska gårdar.

  • Surdegsbröd & hembakt knäcke
  • Vitlök- & persiljefärskost
  • Timjan & rosmarinmarinerad hjortstek
  • Picklade rotsaker
  • Prästostpaj med säsongens svamp
  • Bakad äggula med liten råbiff
  • Rulle på majskyckling med pumpakräm
  • Säsongens sallad från grönsakslandet
  • Sallad på äpple med knaperstekt alrökt bacon & rostad schalottenlök

Det sunda valet

En buffé dukas fram från naturens skafferi.

  • Quinoasallad med spenat & rostad palsternacka
  • Grönkålsallad med citrondressing
  • Fröknäcke med böndipp
  • Youghurtdressing med vitlök & gurka
  • Basilikamarinerad kyckling
  • Dillbakad lax
  • Mango & melonsallad med fetaost
  • Trädgårdssallad med rostade solrosfrön

Klassiker från Medelhavet

En buffé dukas fram med inspiration från länderna kring Medelhavet.

  • Foccacia med oliver & rosmarin
  • Bakad citronmarinerad tomat med mozzarella
  • Rouccola med permesandressing
  • Kräm på Karl-Johanssvamp
  • Rostad vitlök- & basilikamarinerad kalvrygg
  • Ljummen sallad på strozzapreti & grillad succhini med pesto
  • Kalkonchorizo
  • Milanosalami
  • Serranoskinka
  • Italienska bondostar med fikonmarmelad

Trerätters menyer

Förrätter

  • Gravad laxtartar med dillknäcke & citronkräm
  • Skaldjurs-terriné med sallad på sparris & rimmad gurka
  • Rökt ankbröst med bakat päron & valnötter samt torkad rödbeta
  • Kräftsoppa med halstrad pilgrimsmussla och picklad fänkål
  • Carpaccio på kalv serveras med parmesankräm & rostade pinjenötter
  • Carpaccio på betor med smulad getost och honungsrostade morötter

Varmrätter

  • Dillpenslad torsk med sallad på svartrot & spenat samt kräftsås
  • Grillad fjordlax med puré på palsternacka & citronsyrade pärllökar
  • Fisk & skaldjursgryta med blåmusslor& örtaioli samt knaperstekt surdegsbröd
  • Grillad kalvrygg serveras med potatisterriné och rostad blomkålskräm
  • Vitlöksmarinerad kyckling från Fjärås med sallad på grönkål & syltad pumpa
  • Lågtempad flankstek med sky på alrökt bacon & smålök samt mandelpotatispuré
  • Lasagne på grönt från växthuset med sallad på bakad tomat & rostade valnötte

Desserter

  • Hallonmousse med lakritsmaränger och kanderade mandlar
  • Crème Brûlée med smak av stjärnanis serveras med sallad på ananas & apelsin
  • Äppelsorbet med mandelkaka & kaneldoftande buljong på Ingrid Marie äpple
  • Chokladmousseterrine med jordgubbsallad & vaniljyoghurt
  • Pärontarte med vanilj & pecannötsglass samt kolakräm

Exempel på Finger food/mingelbuffé

  • Råbiff på sked med äggkräm & picklad rödlök
  • Soppa på rostad tomat & rostad basilika
  • Havets miniburgare med dillaioli
  • Minipaj med cheddarostpaj toppad med dillmarinerade räkor
  • Mini pizza
  • Grönkålschips med solrosdip
  • Rosmarin & Apelsinstekt kalvrulle
  • Rökt anka med äpple & valnötskompott

Mellanmål till konferenser

  • Chiapudding med cocos & vaniljmarinerade hallon
  • Boostad smoothie på bär
  • Omelett med sallad på tomat & rucola
  • Surdegsbaguette med färskost, seranoskinka, bakad tomat & trädgårdsallad
  • Bananpannkaka med marinerade blåbär
  • Vaniljkvarg toppad med Melkers müsli