Cateringmenyer

IMG_1042 IMG_8140 IMG_0073 IMG_9113

Catering till alla typer av event – vårminglet, sommarfesten, bröllop, student, företagsevenemang, julbord m.m.

Vi har lång erfarenhet av att arrangera olika typer av evenemang där maten gärna sätts i centrum. Alltifrån det mindre evenemanget hemma hos dig till det stora företagsevenemanget med flera hundra deltagare. Vi erbjuder olika typer av bufféer med varierande teman för att tillgodose olika smaker. Nedan finner du ett antal förslag men givetvis skräddarsyr vi även buffémenyer helt utifrån din smak där buffén kan omfatta alltifrån en ”huvudrätt” till en hel ”3-rätters meny”. Pris från 219kr/p.

Beställning

För beställning och ytterligare information, kontakta oss via vårt kontaktformulär >> 

Fredagsgott

Varje fredag kan du beställa och köpa med dig en middagskasse med smarriga tillbehör att äta vid sidan om. Detta förvandlar du snabbt och enkelt till en smakfull middag med enkla instruktioner.
Innehållet varierar så håll utkik på vår facebook och Insta när du söndagssurffar, då presenteras kommande veckas kasse.

Kassen anpassas efter antal personer per beställning och kostar 169kr/p

Avhämtning sker i vår butik på Rollsbovägen 50 i Kungälv på fredagar kl 11.00-16.00

Vi behöver din beställning senast på onsdagen samma vecka, beställ via info@melkerssons.se eller ring 0705-224845

pastaknyten      antipastibricka     farsk_pasta      kallskuret     pasta

Melkerssons Påsklåda

  • Melkerssons örtsill
  • Löksill
  • Senapssill
  • Gubbröra på Melkerssons vis
  • Kallrökt lax
  • Varmrökt lax
  • Rökt lammstek
  • Västerbottenpaj toppad med rödlök & crème fraiche
  • Potatissallad med rädisor & sockerärtor
  • Hembakt örtbröd & knäcke
  • Vit chokladmousse med mango

Vår- & sommarbuffé

En fräsch vegetarisk buffé dukas fram smakfullt i vårens tecken. Önskar du tex fisk eller fågel som tillbehör är det bara att lägga en förfrågan, inget är ristat i sten.

  • Bönsallad med oliver, grillad paprika, rödlök, tomat & krutonger
  • Sommarsallad med örtbakad haloumi, rädisor & sockerärtor
  • Pasta med pesto, rostad fetaost & primörer
  • Matig muffins med vallmo & äpplen
  • Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka, salladslök & färska örter
  • Risonisallad med zucchini, färska fikon, morot & granatäpple
  • Tomat- & mozzarella med kronärtskocka
  • Morotsbiff med örter
  • Grillad sparris med parmesan, rostad mandel & honung
  • Basilikakräm
  • Melkerssons örtbröd & citronfärskost

Bohuslän möter Asien

En buffé dukas fram med smaker från den bohuslänska kusten som vi kryddar och twistar till med smaker från Asien

  • Säsongens sallad med rimmad torsk samt chili- & korianderdressing
  • Glasnudelsallad med paksoi & rostad sesamkräm
  • Sotad lax med pepparrotsdressing & gurksallad
  • Dill & fänkålsmarinerade blåmusslor
  • Färska räkor med citronaioli
  • Jordärtskockspuré med kallrökt lax
  • Asiatisk sallad på rödkål och rättika
  • Avokado & tomatsallad med krabba och dilldressing
  • Nybakt surdegsbröd med lime & chilifärsost

Klassiker från havet

En buffé dukas fram med inspiration från våra sjöar och hav.

  • Melkerssons kavring
  • Hembakt knäcke
  • Vispat timjansmör
  • Örtfylld rödingrulle
  • Vin – & färnlålskokta blåmussor
  • Sallad på smögenräkor & sparris
  • Rimmad torsk med sallad på gulbeta & dilldressing
  • Sallad på sockerärtor, dillkokt potatis & säsongens lök
  • Brännvinsill med hackat ekoägg
  • Citronaioli

Klassiker från skogen

En buffé dukas fram med inspiration från skog och våra svenska gårdar.

  • Surdegsbröd & hembakt knäcke
  • Vitlök- & persiljefärskost
  • Timjan & rosmarinmarinerad hjortstek
  • Picklade rotsaker
  • Prästostpaj med säsongens svamp
  • Bakad äggula med liten råbiff alt. Pepparstekt kalvrulle
  • Rulle på majskyckling med pumpakräm
  • Säsongens sallad från grönsakslandet
  • Sallad på äpple med knaperstekt alrökt bacon & rostad schalottenlök
  • Citron- & timjankräm

Det sunda valet

En buffé dukas fram från naturens skafferi.

  • Quinoasallad med spenat & rostad palsternacka
  • Grönkålsallad med citrondressing
  • Fröknäcke med böndipp
  • Youghurtdressing med vitlök & gurka
  • Basilikamarinerad kyckling
  • Dillbakad lax
  • Mango & melonsallad med fetaost
  • Trädgårdssallad med rostade solrosfrön

Klassiker från Medelhavet

En buffé dukas fram med inspiration från länderna kring Medelhavet.

  • Foccacia med oliver & rosmarin
  • Bakad citronmarinerad tomat med mozzarella
  • Rouccola & kronärtskocka med permesandressing
  • Kräm på Karl-Johanssvamp
  • Rostad vitlök- & basilikamarinerad kalvrygg
  • Pastasallad med röd pesto & grillade grönsaker
  • Chorizo
  • Milanosalami
  • Serranoskinka
  • Bondostar med fikonmarmela

Vinterbuffé

• Hembakt surdegsbröd & knäcke
• Citronfärskost
• Timjan- & vitlöksmarinerad hjortstek
• Picklade rotsaker
• Prästostpaj med smörstekt vintersvamp
• Majskyckling med rostad pumpa
• Säsongens sallad från grönsakslandet samt potatis
• Sallad på Ingrid Marie äpplen med knaperstekt alrökt bacon & rostad schalottenlök
• Sotad lax med quinoasallad
• Gräslökskräm
Dessert
• Kanderat päron med vaniljkräm & pepparkaka Eller Vit chokladmousse med havtornskaramell

Melkerssons Julbuffé

Det kalla bordet

  • Hembakt surdegsbröd, vörtbröd & knäcke
  • 2 x ost & vispat smör
  • Onsalakorv
  • Whiskey- & äppelsenap
  • Najad lax (vår egna varmrökta lax)
  • Hovmästarkräm
  • Skaldjurspaté med handpillade räckor
  • Klassisk rödbetssallad
  • Ägghalvor med örtmajo
  • Lök- & citronsill, kräftmarinerad sill & senapsill
  • Glöggmarinerad anka
  • Rapsgrisjulskinka

Det småvarma bordet

  • Potatis
  • Janson
  • Rödkål
  • Prinskorv
  • Handrullade köttbullar

Smått & gott efter

  • Ris alá malta med saftsås
  • Äggost med björnbärsmylta

Melkerssons Jullåda

För dig som önskar hjälp med en liten del av julbordet

  • Hembakt vörtbröd
  • Whiskey- & äppelsenap
  • Najad lax (vår egna varmrökta lax)
  • Hovmästarkräm
  • Vår egen lök- & citronsill
  • Glöggmarinerad anka
  • Rapsgrisjulskinka
  • Janson
  • Rödkål
  • Prinskorv
  • Handrullade köttbullar
  • Äggost med björnbärsmylta

Glöggtilltugg

  • Kallrökt lax med jordärtskockspuré
  • Glöggmarinerad anka med pumpa
  • Äppel- & svartkålssallad på citronkräm toppad med bacon
  • Ädelost med krossad pepparkaka
  • Pannacotta med stjärnanis & päronkompott
  • Chokladtryffel smaksatt med apelsin & kanel

Melkerssons nyårsmeny

Förrätt –
• Lax- & havskräftsallad med picklade gulbetor samt sesam- & sojamajjo
Varmrätt –
• Örtgrillad oxfilé med jordärtskockspuré, potatiskaka med prästost samt portvinssky
Dessert –
• Vit chokladmousse med bär- & havtornsallad samt mandelflarn

Hämtas den 30/12, färdigställs enkelt med hjälp av medföljande instruktioner. Minimum 4p

Trerätters menyer

Förrätter

  • Gravad laxtartar med dillknäcke & citronkräm
  • Skaldjurs-terriné med sallad på sparris & rimmad gurka
  • Rökt ankbröst med bakat päron & valnötter samt torkad rödbeta
  • Kräftsoppa med halstrad pilgrimsmussla och picklad fänkål
  • Carpaccio på kalv serveras med parmesankräm & rostade pinjenötter
  • Carpaccio på betor med smulad getost och honungsrostade morötter

Varmrätter

  • Dillpenslad torskrygg med sallad på svartrot & spenat samt kräftsås
  • Grillad fjordlax med puré på palsternacka & citronsyrade pärllökar
  • Fisk & skaldjursgryta med blåmusslor& örtaioli samt knaperstekt surdegsbröd
  • Grillad kalvrygg serveras med potatisterriné och rostad blomkålskräm
  • Vitlöksmarinerad kyckling från Fjärås med sallad på grönkål & syltad pumpa
  • Lågtempad flankstek med sky på alrökt bacon & smålök samt mandelpotatispuré
  • Lasagne på grönt från växthuset med sallad på bakad tomat & rostade valnötte

Desserter

  • Hallonmousse med lakritsmaränger och kanderade mandlar
  • Crème Brûlée med smak av stjärnanis serveras med sallad på ananas & apelsin
  • Äppelsorbet med mandelkaka & kaneldoftande buljong på Ingrid Marie äpple
  • Chokladmousseterrine med jordgubbsallad & vaniljyoghurt
  • Pärontarte med vanilj & pecannötsglass samt kolakräm
  • Melkerssons variation på bondostar med tillbehör

Exempel på Finger food/mingelbuffé

  • Råbiff på sked med äggkräm & picklad rödlök
  • Soppa på rostad tomat & rostad basilika
  • Havets miniburgare med dillaioli
  • Minipaj med cheddarostpaj toppad med dillmarinerade räkor
  • Mini pizza
  • Grönkålschips med solrosdip
  • Rosmarin & Apelsinstekt kalvrulle
  • Rökt anka med äpple & valnötskompott