Cateringmenyer

IMG_1042 IMG_8140 IMG_0073 IMG_9113

Catering till alla typer av event – vårminglet, sommarfesten, bröllop, student, företagsevenemang, julbord m.m.

Vi har lång erfarenhet av att arrangera olika typer av evenemang där maten gärna sätts i centrum. Alltifrån det mindre evenemanget hemma hos dig till det stora företagsevenemanget med flera hundra deltagare. Vi erbjuder olika typer av bufféer med varierande teman för att tillgodose olika smaker. Nedan finner du ett antal förslag men givetvis skräddarsyr vi även buffémenyer helt utifrån din smak där buffén kan omfatta alltifrån en ”huvudrätt” till en hel ”3-rätters meny”. Pris från 219kr/p.

Beställning

För beställning och ytterligare information, kontakta oss via vårt kontaktformulär >> 

Fredagsgott

Somliga fredagar kan du beställa och köpa med dig en middagskasse med smarriga tillbehör att äta vid sidan om. Detta förvandlar du snabbt och enkelt till en smakfull middag med enkla instruktioner.
Innehållet varierar så håll utkik på vår facebook och Insta när du söndagssurffar, då presenteras kommande veckas kasse.

Kassen anpassas efter antal personer per beställning och kostar 169kr/p

Avhämtning sker i vår butik på Rollsbovägen 50 i Kungälv på fredagar kl 11.00-16.00

Vi behöver din beställning senast på onsdagen samma vecka, beställ via info@melkerssons.se eller ring 0705-224845      antipastibricka     farsk_pasta      kallskuret

Vinterbuffé

  • Hembakt surdegsbröd & knäcke
  • Citronfärskost
  • Timjan- & vitlöksmarinerad hjortstek
  • Picklade rotsaker
  • Prästostpaj med smörstekt vintersvamp
  • Majskyckling med rostad pumpa
  • Säsongens sallad från grönsakslandet samt potatis
  • Sallad på Ingrid Marie äpplen med knaperstekt alrökt bacon & rostad schalottenlök
  • Sotad lax med quinoasallad
  • Gräslökskräm
    Dessert
  • Kanderat päron med vaniljkräm & pepparkaka Eller Vit chokladmousse med havtornskaramell

Stora julbuffén

(min. 15p)
Det kalla bordet

  • Hembakt surdegsbröd, vörtbröd & knäcke
  • 2 x ost & vispat smör
  • Onsalakorv
  • Whiskey- & äppelsenap
  • Najad lax (vår egna varmrökta lax)
  • Hovmästarkräm
  • Skaldjurspaté med handpillade räckor
  • Klassisk rödbetssallad
  • Ägghalvor med örtmajo
  • Lök- & citronsill, kräftmarinerad sill & senapsill
  • Glöggmarinerad anka
  • Rapsgrisjulskinka

Det småvarma bordet

  • Potatis
  • Janson
  • Rödkål
  • Prinskorv
  • Handrullade köttbullar

Smått & gott efter

  • Ris alá malta med saftsås
  • Äggost med björnbärsmylta

Lilla julbuffén

(min. 10p)
Det kalla bordet

  • Hembakt surdegsbröd, vörtbröd & knäcke
  • Ost & vispat smör
  • Whiskey- & äppelsenap
  • Najad lax (vår egen varmrökta lax)
  • Hovmästarkräm
  • Klassisk rödbetssallad
  • Ägghalvor med örtmajjo
  • Lök- & citronsill, kräftmarinerad sill & senapssill
  • Rapsgrisjulskinka

Det varma bordet

  • Janson
  • Potatis
  • Prinskorv
  • Handrullade köttbullar

Smått & gott efter

  • Ris alá Malta med saftsås

Melkerssons Jullåda

En gåva att ge bort eller njuta av själv med smak av julen

  • Whiskey- & äppelsenap
  • Rökt lax
  • Vår egen lök- & citronsill
  • Vår egen krämiga örtsill
  • Lagrad ost
  • Julkaffe
  • Knäck
  • Glögg

 Vår- & sommarbuffé

En fräsch vegetarisk buffé dukas fram smakfullt i vårens tecken. Önskar du tex fisk eller fågel som tillbehör är det bara att lägga en förfrågan, inget är ristat i sten.

  • Bönsallad med oliver, grillad paprika, rödlök, tomat & krutonger
  • Sommarsallad med örtbakad haloumi, rädisor & sockerärtor
  • Pasta med pesto, rostad fetaost & primörer
  • Matig muffins med vallmo & äpplen
  • Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka, salladslök & färska örter
  • Risonisallad med zucchini, färska fikon, morot & granatäpple
  • Tomat- & mozzarella med kronärtskocka
  • Morotsbiff med örter
  • Grillad sparris med parmesan, rostad mandel & honung
  • Basilikakräm
  • Melkerssons örtbröd & citronfärskost

Bohuslän möter Asien

En buffé dukas fram med smaker från den bohuslänska kusten som vi kryddar och twistar till med smaker från Asien

  • Säsongens sallad med rimmad torsk samt chili- & korianderdressing
  • Glasnudelsallad med paksoi & rostad sesamkräm
  • Sotad lax med pepparrotsdressing & gurksallad
  • Dill & fänkålsmarinerade blåmusslor
  • Färska räkor med citronaioli
  • Jordärtskockspuré med kallrökt lax
  • Asiatisk sallad på rödkål och rättika
  • Avokado & tomatsallad med krabba och dilldressing
  • Nybakt surdegsbröd med lime & chilifärsost

Klassiker från havet

En buffé dukas fram med inspiration från våra sjöar och hav.

  • Melkerssons kavring
  • Hembakt knäcke
  • Vispat timjansmör
  • Örtfylld rödingrulle
  • Vin – & fänkålskokta blåmussor
  • Sallad på smögenräkor & sparris
  • Rimmad torsk med sallad på gulbeta & dilldressing
  • Sallad på sockerärtor, dillkokt potatis & säsongens lök
  • Brännvinsill med hackat ekoägg
  • Citronaioli

Klassiker från skogen

En buffé dukas fram med inspiration från skog och våra svenska gårdar.

  • Surdegsbröd & hembakt knäcke
  • Vitlök- & persiljefärskost
  • Timjan & rosmarinmarinerad hjortstek
  • Picklade rotsaker
  • Prästostpaj med säsongens svamp
  • Bakad äggula med liten råbiff alt. Pepparstekt kalvrulle
  • Rulle på majskyckling med pumpakräm
  • Säsongens sallad från grönsakslandet
  • Sallad på äpple med knaperstekt alrökt bacon & rostad schalottenlök
  • Citron- & timjankräm

Det sunda valet

En buffé dukas fram från naturens skafferi.

  • Quinoasallad med spenat & rostad palsternacka
  • Grönkålsallad med citrondressing
  • Fröknäcke med böndipp
  • Youghurtdressing med vitlök & gurka
  • Basilikamarinerad kyckling
  • Dillbakad lax
  • Mango & melonsallad med fetaost
  • Trädgårdssallad med rostade solrosfrön

Klassiker från Medelhavet

En buffé dukas fram med inspiration från länderna kring Medelhavet.

  • Foccacia med oliver & rosmarin
  • Bakad citronmarinerad tomat med mozzarella
  • Rouccola & kronärtskocka med permesandressing
  • Kräm på Karl-Johanssvamp
  • Rostad vitlök- & basilikamarinerad kalvrygg
  • Pastasallad med röd pesto & grillade grönsaker
  • Chorizo
  • Milanosalami
  • Serranoskinka
  • Bondostar med fikonmarmelad

Melkerssons Påsklåda

  • Melkerssons örtsill
  • Löksill
  • Senapssill
  • Gubbröra på Melkerssons vis
  • Kallrökt lax
  • Varmrökt lax
  • Rökt lammstek
  • Västerbottenpaj toppad med rödlök & crème fraiche
  • Potatissallad med rädisor & sockerärtor
  • Hembakt örtbröd & knäcke
  • Vit chokladmousse med mango

Sommarbrickan – Välj att få det portionspackat eller som buffé

  • Somrig sallad på färskpotatis & primörer smaksatt med örter
  • Chimichurrimarinerad Bjärekyckling
  • Citronmarinerad lax
  • Lufttorkad skinka & milanosalami
  • Allerum prästost
  • Brieost
  • Örtmarinerad minimozzarella
  • Fikonmarmelad
  • Hemgjord tapenade
  • Yoghurtdressing med örter & gurka
  • Bröd & kex i påse
  • Hallonmousse med myntamarinerade jordgubbar

Till dig som önskar vegetariskt alternativ byter vi ut köttet mot – Chimichurrimarinerad grillost, Melkers morot- & kikärtsbiff och Bakad spetskål med primörmorot & parmesan

Trerätters menyer

Förrätter

  • Gravad laxtartar med dillknäcke & citronkräm
  • Skaldjurs-terriné med sallad på sparris & rimmad gurka
  • Rökt ankbröst med bakat päron & valnötter samt torkad rödbeta
  • Kräftsoppa med halstrad pilgrimsmussla och picklad fänkål
  • Carpaccio på kalv serveras med parmesankräm & rostade pinjenötter
  • Carpaccio på betor med smulad getost och honungsrostade morötter

Varmrätter

  • Dillpenslad torskrygg med sallad på svartrot & spenat samt kräftsås
  • Grillad fjordlax med puré på palsternacka & citronsyrade pärllökar
  • Fisk & skaldjursgryta med blåmusslor& örtaioli samt knaperstekt surdegsbröd
  • Grillad kalvrygg serveras med potatisterriné och rostad blomkålskräm
  • Vitlöksmarinerad kyckling från Fjärås med sallad på grönkål & syltad pumpa
  • Lågtempad flankstek med sky på alrökt bacon & smålök samt mandelpotatispuré
  • Lasagne på grönt från växthuset med sallad på bakad tomat & rostade valnötte

Desserter

  • Hallonmousse med lakritsmaränger och kanderade mandlar
  • Crème Brûlée med smak av stjärnanis serveras med sallad på ananas & apelsin
  • Äppelsorbet med mandelkaka & kaneldoftande buljong på Ingrid Marie äpple
  • Chokladmousseterrine med jordgubbsallad & vaniljyoghurt
  • Pärontarte med vanilj & pecannötsglass samt kolakräm
  • Melkerssons variation på bondostar med tillbehör

Exempel på Finger food/mingelbuffé

  • Råbiff på sked med äggkräm & picklad rödlök
  • Soppa på rostad tomat & rostad basilika
  • Havets miniburgare med dillaioli
  • Minipaj med cheddarostpaj toppad med dillmarinerade räkor
  • Mini pizza
  • Grönkålschips med solrosdip
  • Rosmarin & Apelsinstekt kalvrulle
  • Rökt anka med äpple & valnötskompott